Uutiset ja ajankohtaiset tiedotteet


Jo 10 000 kaasuautoa Suomessa.

4.12.2019

Suomen teillä kulkee jo yli 10 000 kaasukäyttöistä autoa, raja ylitettiin joulukuun alkupäivinä. Parin viime vuoden aikana kaasuautojen määrä on viisinkertaistunut ja määrä kasvaa kiihtyvään tahtiin.

Edellinen hallitus asetti tavoitteeksi, että Suomessa olisi 5000 kaasuautoa vuoteen 2020 mennessä. Pelkästään vuoden 2019 aikana Suomen teille on tullut 4400 kaasukäyttöistä autoa lisää, joista uusina on rekisteröity noin 2300, ulkomailta käytettynä tuotu noin 2000 ja kaasukäyttöisiksi konvertoitu noin 100 autoa. Kaasuautojen määrän kasvun nopeus korostuu vielä, kun muistamme, että uusien kaasuautojen myynti pysähtyi lähes täysin yhdeksäksi kuukaudeksi syyskuusta 2018 toukokuuhun 2019 WLTP-päästömittausten aiheuttamien tuotantokatkosten takia.

5000 kaasuauton tavoite ylitettiin siis tuplasti yli vuosi etuajassa. Kaasuautoilijat ry onnittelee kaikkia kaasuautoilijoita yhteisestä saavutuksestamme.

Erityisen hienoa on myös se, että yli puolet Suomessa kaasuautoihin tankatusta kaasusta on jo kotimaista, lähes päästötöntä biokaasua.

Uutisia tai juttuja aiheesta oheisissa linkeissä:Kaasumuunnoksille myönnettävää 1000 euron tukea on haettu alle 200 autolle heinäkuun 2019 loppuun mennessä ja suurin osa määrärahasta on käyttämättä.Uusiutuvan energian start-up Q Power on käynnistänyt yhdessä energiayhtiö St1:n kanssa hankkeen, jossa valmistetaan synteettistä biometaania hiilidioksidista.

Yle 27.8.2019


Gasumin Seinäjoen tankkausasema on avattu 21.8.2019


Melkein mainoksen puolelle menee, mutta laitetaan tähän kuitenkin VW:n mediatiedote toukokuulta 2019. Volkswagen AG:n pääjohtajan mukaan kaasulla tulee olemaan merkittävä rooli VW-konsernissa myös jatkossa, kaasuteknlogian käyttöä laajennetaan ja kehittämistä jatketaan.STT:n uutinen Gasumin osavuosikatsauksesta tässä Savon Sanomista. Asiallisen uutisen loppuun ujutettu outo lausahdus: ”Kasvusta huolimatta kaasuautojen määrä on vähäinen, ja kasvu sähköautojen ensirekisteröinneissä on ripeämpää kuin kaasuautojen.”


Yle: Jyväskylässä on otettu käyttöön kaupungin ensimmäinen biokaasubussi.
Mäntsälän Biovoima oy on alkanut rakennuttamaan biokaasulaitosta 

2 thoughts on “Uutiset ja ajankohtaiset tiedotteet”

  1. Biokaasun hyväksyminen EU tasolla edes vähäpäästöiseksi polttoaineeksi, tulee olla yksi tärkeimmistä yhdistyksemme tavoitteista. Se antaisi signaalin autotehtaille tuottaa myös kaasukäyttöisiä ajoneuvoja jatkossakin. Se toisi suuren helpotuksen kustannuspaineissa oleville autovalmistajille. Auton ostajatkin alkaisivat ymmärtää, että biokaasun käyttö autoissa olisi myönteinen ympäristöteko. Lisäksi se tekisi energian tuotannon hajautetuksi ja näin mahdollistaisi myös pienempien tuottajien kustannustehokkaan energian tuotannon ja myynnin. Ei tarvitsisi olla vain suuryritysten ja monopolien armoilla.

Leave a Comment