Biokaasu on ekologisin valinta


Kesällä puuhun kasvaa lehti. Tämä lehti sitoo hiiltä ilmasta (ja suurin osa siitä sitoutuu puuhun, mutta osa siihen itse lehteen). Syksyllä puu pudottaa lehden ja se maatuu, jolloin siihen sidottu hiili vapautuu ilmakehään (riippumatta siitä mitä me teemme). Jos tämän lehden ottaa talteen, ja tekee siitä biokaasua, niin siihen sidottu hiili vapautuu vasta kun se on sitä ennen liikuttanut autoa eli sen sisältämä energia on käytetty hyödyksi. Tämä hiili siis vapautuu joko maatumisen tai ajamisen myötä. Sinä valitset.

Laske paljonko säästät ja paljonko hiilidioksidipäästösi pienenee, kun ajat biokaasulla

Ylen ilmastolaskuri kertoo, että ajamalla biokaasulla bensiinin sijaan vähennät hiilidioksidipäästöjäsi 2940 kg vuosittain. Laskelman on tehnyt Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto.

Gasumin laskuri kertoo, että säästät 830 euroa vuodessa. Oletuksena on, että ajat 20000 km/v nykyisellä bensa-autollasi 6,2 l/100 km keskikulutuksella.

Vähäpäästöisyyden lisäksi biokaasulla on monia
muitakin hyviä ominaisuuksia

  • Biokaasu on aitoa kiertotaloutta
  • Biokaasu on 100 % kotimaista, sen käytöllä korvataan fossiilisten polttoaineiden tuontia ja sen tuotanto työllistää kotimaassa
  • Biokaasun tuotannon yhteydessä syntyy hyviä ravinteita maanparannuskäyttöön, mikä mahdollistaa keinolannoitteiden käytön vähentämisen

Yli puolet kaasuautoilijoista valitseekin nykyään polttoaineekseen biokaasun.

Gasumin biokaasulle on myönnetty sekä avainlipputunnus että pohjoismainen ympäristömerkki

Leave a Comment